Frees en Freesbitjes kopen waar let je op.

Verschil in freesmachine voor nagels.

Er zijn heel veel verschillende freesmachine voor de nagelstylist verkrijgbaar, de prijs varieert van 25,- tot wel 400,- euro.

Het grootste verschil zit in het toerental dit start vanaf 20.000 RPM t/m 35.000 RPM. Er zit ook wel verschil in het handstuk bij een duurder apparaat zal het handstuk  lichter aanvoelen en niet trillen. Ook kun je bij de exclusieve apparaten in cijfers het toerental aflezen. Vaak zie je dat de hele goedkope freesmachines wat minder toeren kunnen maken. En de wat duurdere vanaf 70,- euro meer toerental dus deze hebben dan meer power.

 

Toerental

 

Het zeker niet de bedoeling dat er op de nagels met de hoogste toerental wordt gewerkt, verre van dat!

Want dat veroorzaakt een branderig gevoel (wrijvingswarmte) op de nagels en dit is zeer onaangenaam. Maar als je met een te laag toerental werkt is dit ook weer niet fijn want dan krijg je trilling.

Het is dan ook afhankelijk voor welk product je de frees machine gaat gebruiken. Als dit voornamelijk voor gel en gellak is een freesmachine met een toerental (rpm) tot 20.000/25.000 prima.

Gebruik je voornamelijk acryl en polyacrylgel dan is het verstandiger om een freesmachine van 30.000/35.000 rpm aan te schaffen. Omdat deze producten veel harder zijn om te frezen.

Werk nooit met een elektrische vijl of een freesmachine als je niet genoeg kennis en ervaring hebt. Volg eerst een frees cursus of workshop zodat je het apparaat op de juiste manier gebruikt. Door het kiezen van de verkeerde toerental of bitje kan het zijn dat je te veel laagjes  van de nagel weg vijlt. Dit heeft tot gevolg dat je de nagel zwak maakt.

Je kunt ook de natuurlijke nagel zodanig beschadigen dat je zogenaamde fire lines krijgt. Dit zijn rode groeven en krassen in de nagel en vaak krijg je daar ook gevoelige(pijnlijke) nagels van.

Door verkeerd te vijlen zowel handmatig met een te groffe vijl of elektrisch op een te hoog toerental of een verkeerd freesbitje heb je zo 25 tot 35 lagen weggevijld de nagel wordt dun en poreus.

Als je daar je product op aanbrengt krijg je heel snel lucht (lifting). Vooral in de buurt van de nagelriemen want daar is de nagel net begonnen dus dat zijn nog zachtere nagelcellen.

Onderhoud van je freesmachine.

Voor het behoud van je freesmachine moet je altijd je toerental knop terugdraaien naar de nulstand. Voordat je het apparaat uitzet als je dit niet doet, en je zet het apparaat weer aan dan krijgt het handstuk iedere keer een tik en zal deze sneller stuk gaan. Ook moet je altijd

zorgen dat het handstuk weer terug in de houder ligt, als je deze op de grond laten vallen is het vaak het einde van het handstuk, Bij sommige apparaten kun je wel eventueel het handstuk vervangen deze kun je dan apart bij de leverancier kopen.

 

 

Freesbitjes.

Je hebt ze in allerlei soorten van metaal of keramisch. Maar ook in diverse modellen rond, recht, peervormig, conische, dik, dun, bolletje enz. Ook hier is het belangrijk om de functie van het freesbitje te weten. En zit er ook weer een groot verschil in de grofheid van alle verschillende freesbitjes vaak wordt dit met kleur aangegeven. Het is belangrijk om het juiste freesbitje te gebruiken en eigenlijk is het ook handig om een aantal verschillende aan te schaffen. Ook zit er verschil in een freesbitje dat door de nagelstyliste of de pedicure gebruikt worden. Laat je voor dat je iets koopt informeren door de leverancier.

 

Schoonmaken van je freesbitjes.

Uiteraard moet na elk gebruik het freesbitje ontsmet worden met alcohol 70 %, even een paar minuutjes in een klein beetje alcohol in een potje of een dappendish en dan laten drogen op een tissue is voldoende. Maar het kan ook zijn dat het freesbitje vol zit met het product waar je op gefreesd hebt, Dan kun je deze in een laagje aceton zetten en zal het product loslaten. Het kan ook handig zijn om een klein staalborsteltje aan te schaffen. En als je het echt heel grondig wilt doen is het aanschaffen van een ultrasoon apparaatje (kun je ook sieraden in schoon laten trillen) een goede investering.

 

 

 

Feit/fabel

Dat keramische bitjes beter zijn dan metalen is een fabel, van keramische wordt beweerd dat deze niet verslijten. Alle freesbitjes verslijten dat is een feit naarmate ze gebruikt worden.

Ook een fabel is dat een keramische frees bit geen warmte/hittevorming op de nagel kan veroorzaken. Bij ondeskundig gebruik krijg je bij welke bit dan ook het onaangename hittegevoel op je nagel!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.